Disc "Entreglobus"
Gratis aquí

(free download)

Descàrregues:  997

El conte

Fa 14.014 milions d'anys i 6 dies, en un raconet del planeta Terra (que ja existia, encara que molts diguin el contrari), s'hi va produïr un miracle inesperat:

...En una fosca vall del que ara seria Santa Coloma de Gramenet, fill d'una Brontosaure hipersensible i d'un Velociraptor amb caspa, hi va neixer...
...un home amb sandàlies!!
Sí!! La humanitat va existir (en un casual i únic cas aïllat) molt abans del que ens pensem!!

L'home, es va passar la seva llarga vida corrent davant dels carnissers tiranosaures i els impietosos pterodàctils. Gràcies a les seves sandàlies d'espart no va ser mai devorat per cap animal desquiciat gegantí i irracional, o bén mirat, potser sí... ja que finalment fou vençut, engolit i consumit per l'ineludible zel.A mitjans del segle XII, en una humil barraca de palla i fems (que actualment estaria al costat d'una gasolinera d'Albatàrrec), el duc anglès emigrant i arruinat Sir Venceslaw "lo Torrat", inventava el forn microones sense conèixer l'electricitat, quedant així en l'oblid una més que meritòria gesta en ens anals de la ciència i la tècnica de la nostra humanitat.Curiosíssimament, aquests dos fets puntuals no tenen absolutament res a veure amb el cas que us explicaré a continuació:

...El 19 de Febrer de 1926, en un llavors petit poblet del Tirol Siberià (antes nevaba més i la gent es perdia i fundava pobles), va ocòrrer un fet estadísticament d'allò més inusual:
...un nen va provocar que se li aparegués La Verge!!

Resulta que hi ha una manera per a "trucar" o contactar amb la Verge (Loli pels amics), apunta't la recepta:

"Si et menges un plat de fesols sense amanir amb mitja cirereta confitada, arrebossada i ratllada per sobre, i crides al mateix temps histèricament desencaixat tot imitant el clàssic cant de la suricata halitòsica de l'estepa tropical de Súria (quan la suricata en qüestió està histèrica i desencaixada i quan Súria era una estepa tropical)... ...els capellans i perdigons que en surtin projectats crearàn un celestial ventall de baba del que en sorgirà un arc de sant martí... i apareixerà... ...La Verge Loli!!".

Com que la Verge no ho havia explicat a cap terrestre, això de la recepta, ningú ho sabia... però un nen escanyolit que es deia Zurichev i que vivia en un poblet anomenat “Ióliriióliriov”, fruit absolutament de la casualitat i d'algun transtorn de la conducta, va seguir atzarosament tots els passos de la mística "recepta" fil per randa.

...i fou així com, en un trist vespre d'hivern en que en Zurichev sopava sol a casa, entre llums i deliris varis... ...se li aparegué La Verge!! ...i aquesta li diguè al marrec amb veu poderosa:
“Hola nasdemocs, sóc la Verge … i estàs tenint una revelació divina!! Adéu…”
...i llavors va marxar de cop, tal com havia aparegut.

Desbocadament garrativat i desquiciat, el petit cadell humà no se’n sabia avenir… i tot descol-locat es preguntava que quin devia ser exactament el missatge que la Verge li havia fet arribar… no li havia quedat gens clar…!!

L’endemà entre mals de cap i un feixuc despertar, es va trobar el rotllo de fotos de la càmara fotogràfica “Leica” dels seus pares revelat a sobre la taula del menjador… i les fotos eren d’una qualitat divina!!